▷❤️Το 70% των εταιρειών που άντεξαν στην κρίση του Covid-19 είχαν επενδύσει στην τεχνολογία - FOCUS-ON GROUP

13 Αυγούστου 2020

Mία στις δύο ανθεκτικές επιχειρήσεις (51%) βελτίωσαν την εμπειρία των πελατών τους, χάρη στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Ως “ασπίδα προστασίας” από τον αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19, λειτούργησε για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως, η τεχνολογία και η καινοτομία. Επτά στις δέκα εταιρείες (71%), που αποδείχθηκαν ανθεκτικές στην υγειονομική κρίση και τις συνέπειές της, είχαν επενδύσει στην τεχνολογία και την καινοτομία την τελευταία διετία.

Παράλληλα, αυτές οι επιχειρήσεις, την περίοδο της έξαρσης του νέου κορωνοϊού και της επιβολής του lockdown, είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν καλύτερα με τους πελάτες τους. Ειδικότερα, μία στις δύο ανθεκτικές επιχειρήσεις (51%) βελτίωσαν την εμπειρία των πελατών τους, χάρη στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Η συμβολή της τεχνολογίας και της καινοτομίας είναι κομβική και για τη μετά COVID-19 εποχή, όπου οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη της HSBC, θέτουν ως προτεραιότητα την ανθεκτικότητά τους. Στην έρευνα “Building Back Better” συμμετείχαν περισσότερες από 2.600 εταιρείες από 14 χώρες και γεωγραφικές περιφέρειες.

Η έρευνα δείχνει ότι πολλές επιχειρήσεις παραμέλησαν τον προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης σε βασικούς τομείς, όπως η τεχνολογία, τα χρηματοοικονομικά και η βιωσιμότητα πριν από την κρίση. Μάλιστα, σχεδόν οι μισές (47%) υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να έχουν κάνει περισσότερα για να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις, που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες.

Για ορισμένους από τους συμμετέχοντες, η μετάβαση στην εξ αποστάσεως εργασία ανέδειξε αδυναμίες στην προετοιμασία, που είχαν κάνει. Λιγότεροι από τρεις στους πέντε (57%) δήλωσαν ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχαν δώσει προτεραιότητα στις επενδύσεις στην τεχνολογία, προκειμένου να βελτιώσουν την επιχειρησιακή τους ανθεκτικότητα.

Κρίσιμη η τεχνολογία

Η κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα για τον επιχειρηματικό κόσμο, αναγκάζοντας πολλές εταιρείες να προσαρμοστούν και σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) έχουν, ήδη, τροποποιήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις (44%) θα τροποποιήσουν περαιτέρω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, είτε διαφοροποιώντας (33%), είτε περιορίζοντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους (17%), ώστε να γίνουν πιο εξειδικευμένες.

Σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο, τα επιχειρηματικά σχέδια απαιτούν πιο ευέλικτη διευθέτηση του προσωπικού και των γραφείων με μεγαλύτερη εστίαση στην τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Όσον αφορά ειδικότερα τις πιο ευέλικτες συνθήκες εργασίας: περισσότερα από τα δύο τρίτα (69%) πιστεύουν ότι η ευέλικτη εργασία θα γίνει συνήθης πρακτική και ένα τρίτο εξ αυτών (34%) εκτιμούν ότι θα περιορίσουν τα αεροπορικά ταξίδια.

Αναφορικά με την κρισιμότητα της τεχνολογίας, οι έξι στους δέκα (61%) πιστεύουν ότι η εξ αποστάσεως συνεργασία θα καταστεί τυπική πρακτική τα επόμενα δύο χρόνια. Μάλιστα, το 57% δηλώνει ότι οι εικονικές συναντήσεις – εσωτερικές και εξωτερικές – ήρθαν για να μείνουν, ακόμα και μετά την άρση των περιορισμών.

Προκλήσεις

Οι επιχειρήσεις, παγκοσμίως, βλέπουν πολλές προκλήσεις στο μέλλον, καθώς επιδιώκουν να καταστούν πιο ανθεκτικές κατά τους επόμενους έξι μήνες. Οι αδυναμίες στις δομές, που αφορούν στα χρηματοοικονομικά και το ανθρώπινο δυναμικό, αναφέρθηκαν ως τα βασικά εμπόδια για την αλλαγή από τα από τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων (62%). Επίσης, το ένα τρίτο (31%) αγωνίζεται να διατηρήσει επαρκείς ταμειακές ροές. Επιπλέον, το ένα τρίτο των επιχειρήσεων (33%) βλέπει το χαμηλό ηθικό των εργαζομένων ως εμπόδιο στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας στο άμεσο μέλλον.

 

Πηγή : www.businessnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button