▷❤️Βranding: Η διαδικασία - FOCUS-ON GROUP

5 Νοεμβρίου 2020

To Eshop στο … τέλος

Το eshop σου είναι (ένα ή το μοναδικό) από τα κανάλια διανομής, το οποίο όπως καταλαβαίνεις είναι η τελευταία επαφή του πελάτη με την μάρκα σου. Πρέπει να προηγηθούν δηλαδή η διαμόρφωση της εικόνας που θέλεις για το προϊόν σου, το ίδιο το προϊόν, η τιμολογιακή πολιτική, η προώθησή του και μετά η επιλογή των καναλιών διανομής (μεταξύ των οποίον και το eshop).

Έτσι, όταν ο πελάτης «μπαίνει» στο eshop σου θα πρέπει να τον έχεις ήδη κερδίσει γιατί θα έχει αντιληφθεί τη μάρκα σου ως ένα «μέσο» που θα τον κάνει να νιώθει ξεχωριστός όταν χρησιμοποιεί τα προϊόντα σου.

Αυτό δεν σημαίνει πως η διαδικασία του branding σταματά στην πόρτα του eshop σου. Το αντίθετο: το eshop πρέπει να επιβεβαιώνει την εικόνα που κατάφερες να δημιουργήσεις για τη μάρκα σου.

Η διαδικασία του να «μαγέψεις» τον πελάτη ξεκινάει από πριν, έτσι ώστε, όχι μόνο να τον έχεις κερδίσει πριν μπει στο eshop σου αλλά για να σε ψάχνει με το όνομα της μάρκας σου και όχι με την κατηγορία στην οποία ανήκει το προϊόν σου. Να μην ψάχνει δηλαδή «γυναικεία σανδάλια» αλλά σανδάλια Dexim, Migato, κ.ο.κ

Τα πρώτα βήματα του branding

Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός eshop με γυναικεία παπούτσια. Το branding πρέπει να ξεκινήσει από την γυναίκα που θα τα φορέσει. Σε ποια φάση ζωής βρίσκεται; Τι lifestyle ακολουθεί; Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος και αγοράζει πολλά ζευγάρια το χρόνο; Έχει μωρό και θέλει άνεση; Ντύνεται casual;
Το πρώτο βήμα με λίγα λόγια είναι να ορίσεις το κοινό στο οποίο θέλεις να απευθυνθείς. Το κάθε κοινό έχει αξίες, προσωπικότητα, στάσεις ζωής. Από τα προϊόντα που θα αγοράσει αναζητά, είτε κάποια συγκεκριμένα οφέλη, είτε / και την επιβεβαίωση – στους ίδιους και στους γύρω τους – του ποιοι είναι (ή ποιοι θέλουν να είναι).

Έχοντας αποφασίσει λοιπόν για το ποιο είναι το κοινό σου, δημιουργείς και το προϊόν – τα παπούτσια – που θα ήθελε να αγοράσει.

Social Media & branding

Έχοντας δημιουργήσει το προϊόν σου, το να το φέρεις απλά στην αποθήκη σου δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα. Ίσα ίσα που θα σου προσθέσει κόστος. Το γυναικείο κοινό που θέλεις να προσελκύσεις πρέπει να μάθει ότι το προϊόν σου υπάρχει και πρέπει να τις πείσεις πως είναι αυτό που καλύπτει τις ανάγκες τους, πρακτικές και ψυχολογικές.

Και γι’ αυτό δεν υπάρχει καλύτερος βοηθός από τα social media. Γιατί; Μα γιατί σου προσφέρουν άφθονο χωροχρόνο για κείμενα, φωτογραφίες και video, μέσα από τα οποία θα δείξεις στο κοινό σου την γυναίκα που θα ήθελε να είναι και η οποία ταξιδεύει, φλερτάρει, εργάζεται, χαλαρώνει, κάνει βόλτες με το μωρό της και φοράει, φυσικά, τα δικά σου παπούτσια!

Και επειδή τα όποια πλάνα κρίνονται από την υλοποίηση, πρέπει να επιλέξεις μοντέλα, influencers ή ακόμη καλύτερα μια brand ambassador η οποία είναι η γυναίκα που αντιπροσωπεύει τα θέλω του κοινού σου!

Θυμήσου επίσης πως μερικά posts και stories δεν αρκούν. Απαιτείται χρόνος για να αποτυπώσεις ανεξίτηλα στο μυαλό του κοινού σου την εικόνα που θέλεις και από εκεί και πέρα όλες οι ενέργειές σου, online & offline θα πρέπει να συντηρούν και να ενδυναμώνουν αυτή την εικόνα.

 

Πηγή : www.justonline.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button