▷❤️Δημιουργήστε κίνηση στο κατάστημά σας μέσω των email σας - FOCUS-ON GROUP

19 Μαρτίου 2020

Το email marketing, είναι το κλειδί της επιτυχίας για τους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους. Περισσότερα από 205 δισεκατομμύρια email στέλνονται καθημερινά στον κόσμο! Και φυσικά είναι ο καλύτερος και πιο αποδοτικός τρόπος για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να αλληλοεπιδράσουν με τους πελάτες τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Αυτό που ξεχωρίζει το email από τις άλλες μεθόδους διαδικτυακού μάρκετινγκ είναι ο βαθμός οικειότητας που μπορείτε να αναπτύσσετε με τους συνδρομητές και εν δυνάμει πελάτες σας. Όσοι έχουν εγγραφεί στη λίστα σας, έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τα email σας και συνεπώς να επικοινωνούν μαζί σας. Θέλουν να μαθαίνουν τα νέας σας και τις τελευταίες σας προσφορές σε προϊόντα ή υπηρεσίες. Το email marketing είναι σημαντικό όχι μόνο για να οδηγήσετε τους πελάτες σας στο e-shop σας (εάν έχετε) αλλά και να τους παρακινήσετε να επισκεφτούν στο φυσικό σας κατάστημα.

Το να πείσετε τους πελάτες σας να σηκωθούν από την οθόνη του υπολογιστή τους και να και να έρθουν στο κατάστημα σας σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση! Μπορεί να γίνει όμως αρκεί να ακολουθήσετε κάποιες έξυπνες τεχνικές στον τρόπο που θα στήσετε το «email» που τους στέλνετε.

1) Συμπεριλάβετε οπωσδήποτε τις βασικές πληροφορίες του καταστήματος σας.

Πολλοί από τους συνδρομητές σας μπορεί να σας έχουν ανακαλύψει σερφάροντας απλά στο ίντερνετ και να αγόρασαν τα προϊόντα σας στο διαδίκτυο, οπότε ίσως δεν γνωρίζουν καν ότι έχετε και φυσικό κατάστημα το οποίο μπορούν να επισκεφθούν, ειδικότερα αν αυτό βρίσκετε σε κοντινή τους τοποθεσία.

Τρία είναι τα πράγματα που θα πρέπει να γράψετε στο email σας:

  • Την τοποθεσία που βρίσκονται τα καταστήματά σας (και το αντίστοιχο link στο Google Maps)
  • Τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων σας
  • Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για καθένα ξεχωριστά

 

Ειδικά, αν τους δείχνετε το κοντινό σε αυτούς κατάστημα, τότε τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Κάτι τέτοιο βέβαια προϋποθέτει να έχετε κάνει κατηγοριοποίηση των email σας με βάση την τοποθεσία των συνδρομητών σας. Για αυτό όμως θα μιλήσουμε παρακάτω. Επίσης, ενημερώστε τους πελάτες σας ότι μπορούν να παραγγείλουν online και να παραλάβουν έπειτα τα προϊόντα τους και από το κατάστημα σας.

2) Κατηγοριοποιήστε τα email των πελατών σας

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε κατηγοριοποιήσει τα email των πελατών σας σε κατηγορίες όπως ηλικία, φύλο, επάγγελμα, τοποθεσία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια τέτοια κατηγοριοποίηση δεν είναι εύκολη, τουναντίον είναι αρκετά δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη! Αυτό θα σας διαφοροποιήσει από όλους του άλλους που στέλνουν email. Εσείς θα ξέρετε και τον «ηλεκτρονικό» σας πελάτη-επισκέπτη.

Έτσι, θα μπορείτε να τους στέλνετε πιο εξατομικευμένο περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντα και τις καταναλωτικές τους ανάγκες. Ειδικότερα, στην περίπτωση αυτή που θέλετε να παρακινήσετε τους παραλήπτες σας να επισκεφτούν το φυσικό σας κατάστημα, η κατηγοριοποίηση των email σας με βάση τον τόπο κατοικίας τους είναι πολύ χρήσιμη. Έτσι κάθε φορά που θα τους στέλνετε ένα email, ο εκάστοτε συνδρομητής σας θα βλέπει το κοντινό στο τόπο κατοικίας του κατάστημα, αντί να ψάχνει μόνος του που θα σας βρει.

Για να έχετε τέτοιου είδους πληροφορίες που αφορούν το τόπο κατοικίας των πελατών σας, είναι σκόπιμο να εμπλουτίσετε τη φόρμα εγγραφής που έχετε στην ιστοσελίδα σας ή την φόρμα που συμπληρώνουν οι πελάτες σας όταν επισκέπτονται ένα από τα καταστήματα σας.

3) Εκμεταλλευτείτε τις γιορτές και τις περιόδους διακοπών

Εορταστικές περίοδοι, όπως είναι τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τη γιορτή της μητέρας είναι η κατάλληλη στιγμή για τους πελάτες σας να επισκεφτούν ένα από τα φυσικά σας καταστήματα. Εκείνες ακριβώς τις ημέρες, όλοι επισκέπτονται τα καταστήματα και αναζητούν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στείλτε τους ένα email τις ημέρες εκείνες, ενημερώνοντας τους για τις προσφορές που θα βρουν στα καταστήματα σας, προτείνοντας τους λίστες με δώρα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις καταναλωτικές τους ανάγκες. Είναι πολύ πιθανόν να αυξήσετε με αυτόν τον τρόπο την κίνηση του καταστήματός σας.

4) Κάντε αποκλειστικές προσφορές στους πελάτες που θα επισκεφτούν το κατάστημά σας.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τους πελάτες σας από το να ακούν για αποκλειστικές προσφορές! Είναι ένα «δυνατό καμπανάκι» που θα τους παρακινήσει να επισκεφτούν το κατάστημα σας! Κάνοντας αποκλειστικές προσφορές σε ένα συγκεκριμένο τμήμα πελατών σας, όπως αυτοί που θα επισκεφτούν το φυσικό σας κατάστημα, είναι ένας  εύκολος τρόπος να τους κάνετε να νιώσουν ξεχωριστοί, αφού θα θεωρήσουν πως μόνο αυτοί έχουν την αποκλειστική αυτή ευκαιρία να αγοράσουν κάποιο προϊόν ή υπηρεσία σας φθηνότερα.

Επίσης, μια άλλη καλή τακτική είναι να προσφέρετε ένα δώρο σε όσους θα κάνουν αγορές από το κατάστημα σας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα: «Με την αγορά του τάδε προϊόντος από το κατάστημα μας, θα λάβετε δώρο άλλο ένα». Γενικότερα, κάντε τους μια προσφορά που δύσκολα θα μπορέσουν να αντισταθούν.

Συμπερασματικά

Η επιτυχία της καμπάνιας σας εξαρτάται σε μεγάλο από το βαθμό οικειότητας που έχετε αποκτήσει με τους συνδρομητές σας. Όσο πιο προσωποποιημένα email τους στέλνετε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Θα αυξάνονται όχι μόνο οι επισκέψεις στο e-shop σας, αλλά και στο φυσικό σας κατάστημα. Προσπαθήστε να χτίσετε την λίστα των συνδρομητών σας σωστά, γιατί αυτή είναι το κλειδί της επιτυχίας σας

 

Πηγή : www.webworldnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button