▷❤️Η Google ανακοινώνει τη νέα της πλατφόρμα - FOCUS-ON GROUP

26 Μαρτίου 2019

Η Google αποκάλυψε τη νέα πλατφόρμα, με την οποία ελπίζει να μπει δυναμικά στον χώρο του gaming, Google Stadia.

Το Stadia θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, όπως επιβεβαίωσε και ο Phil Harrison κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας στο GDC. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει πρώτα την “κονσόλα” στις Η.Π.Α., Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη, αν και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις σε αυτό το σχέδιο της Google.

Την κυκλοφορία του Stadia βέβαια, αναμένεται να υποστηρίξουν παιχνίδια των νέων συνεργατών της εταιρείας, χωρίς όμως να υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη πληροφορία ακόμη.

Στα πιο ουσιώδη όμως, η Google παρουσίασε τη νέα της κονσόλα με ένα teaser trailer, όπου είδαμε ακόμη και τα χειριστήρια του Stadia, τα οποία αναμένεται να είναι συμβατά με desktops, laptops, TV, tablets και smartphones.

Hardware

Πιο πάνω, αναφερθήκαμε στο Stadia ως “κονσόλα”, κάτι που μπορεί να μην είναι και 100% σωστό εννοιολογικά, καθώς η νέα πλατφόρμα της Google στοχεύει να “παρέχει” στον κόσμο την δυνατότητα να “βιώσει” τα παιχνίδια του, με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ξέραμε από τις παραδοσιακές κονσόλες, όντας μια πλατφόρμα streaming, “δένοντας” μεταξύ τους πολλές συσκευές, για να παρέχει στον κόσμο άμεση πρόσβαση στα παιχνίδια του.

Η Google έχει σκοπό να κάνει διαθέσιμη αυτήν τη λειτουργία, από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του Stadia, μαζί με 4K ανάλυση στα 60 και ίσως 8K με 120+ fps στο μέλλον.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε τον Phil Harrison να παρουσιάζει την streaming δυνατότητα του Stadia, αποκτώντας πρόσβαση σε ένα παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησε σε stream, όσο βρισκόταν στη σκηνή του GDC.

Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι το Stadia κατάφερε “να μεταφέρει” ανάμεσα σε διάφορες συσκευές, την “εμπειρία” του παιχνιδιού, χωρίς την αγγαρεία της λήψης του στην εκάστοτε game library.

Controller

Τα χειριστήρια, που βρίσκονται ήδη στην αγορά, θα είναι συμβατά με το Stadia, όμως η Google έκρινε, ότι ένα αποκλειστικό χειριστήριο του Stadia, θα μπορούσε να παρουσιάσει καλύτερα τις δυνατότητες του.

Το Stadia Controller συνδέεται άμεσα, μέσω Wi-fi, στο παιχνίδι που “τρέχει” στο κέντρο δεδομένων της Google, έχοντας επάνω του και το capture button, το οποίο θα μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε κατευθείαν clips στο YouTube, δημόσια, είτε μόνο για εμάς.

Στο layout θα υπάρχει και το κουμπί του Google Assistant. Με αυτό το κουμπί, οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ενσωματωμένο μικρόφωνο του χειριστηρίου και να “απολαύσουν” τα ξεχωριστά features του Stadia, όπως τα φαντάστηκαν οι developers.

Υποστήριξη από τρίτες εταιρείες

Η Google συνεργάστηκε με τις Unreal Engine, Unity και Havok, για τη δημιουργία βάσεων συνεργασίας με περισσότερες “τρίτες” εταιρείες, οι οποίες ίσως θελήσουν να φέρουν τα παιχνίδια τους στο Stadia, όπως άλλωστε επιβεβαίωσαν επίσημα οι Ubisoft και id Software.

Λειτουργίες

Ως ένα πρωτοποριακό σχέδιο στον χώρο, η Google ενσωμάτωσε στο Stadia διάφορα εργαλεία, για τους developers, αλλά ακόμη και για το κοινό.

Μία από αυτές τις λειτουργίες, που παρουσιάζουν κατάλληλα και τις δυνατότητες του Stadia, ήταν το State Sharing μέσω του οποίου, οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν έναν “σύνδεσμο” (URL του browser) για ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο του παιχνιδιού, να το μοιραστούν με άλλους φίλους τους, οι οποίοι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν από το ίδιο σημείο, που επιλέχθηκε αρχικά.

Πηγή: https://gr.ign.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button