▷❤️Οι καταναλωτές απολαμβάνουν την αναζήτηση προσφορών στο διαδίκτυο - FOCUS-ON GROUP

6 Αυγούστου 2021

Σύμφωνα με έρευνα, η οποία διεξήχθη online από την γνωστή πλατφόρμα social shopping «Slickdeals», αποτελούμενη από 2.000 Αμερικανούς καταναλωτές του γενικού πληθυσμού, κατέληξε στο πόρισμα ότι οι retailers κερδίζουν πολλαπλά οφέλη παρέχοντας διάφορες προσφορές στους αγοραστές της online κοινότητας. 

Οι ερωτηθέντες σπαταλούν τουλάχιστον 83 ώρες ετησίως σκρολάροντας στο διαδίκτυο, ώστε να εντοπίσουν τις καλύτερες και πιο συμφέρουσες αγορές, εξοικονομώντας σχεδόν 10.000 δολάρια ετησίως. Πάνω από τα δύο τρίτα, (68%) των ερωτηθέντων, λατρεύουν την αναζήτηση προσφορών μόνο στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, ενώ ταυτόχρονα το (65%) του συνολικού δείγματος υποστηρίζει ότι η εύρεση της ιδανικής προσφοράς των αγαθών ή υπηρεσιών που επιθυμούν online, προκαλεί αδιαμφισβήτητα το αίσθημα της ικανοποίησης στους καταναλωτές. 

Από την πλευρά των retailer, οι οποίοι επιδιώκουν να εξοικονομήσουν χρήματα και να τα διαθέσουν για τη διαφήμιση του ηλεκτρονικού τους εμπορίου, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ενέργειες στη σύγχρονη εποχή. Έτσι η έρευνα αποκαλύπτει ότι ένας ικανοποιημένος πελάτης μπορεί να συμβάλει θετικά στην εικόνα της διαδικτυακής επιχείρησης ως δωρεάν πηγή προώθησης. Το (69%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί να μοιραστούν τις προσφορές, οι οποίες τους ικανοποίησαν, μιλώντας για αυτές σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές. 

Επιπλέον, το (58%) των ερωτηθέντων αισθάνεται την ανάγκη να μοιραστεί  το ποσό των χρημάτων, το οποίο εξοικονομήθηκε, αφού επιλέξουν την ιδανική προφορά που τους ταιριάζει και τους ικανοποιεί. Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί ότι το (56%) καυχιέται τόσο στο φιλικό όσο και το οικογενειακό περιβάλλον σχετικά με μία προσφορά που εντόπισαν στο διαδίκτυο. 

Όταν το δείγμα της έρευνας ρωτήθηκε σχετικά με ποιες θα ήταν οι ενέργειες, οι οποίες θα τους ωθούσαν ώστε να συνάψουν κάποιου είδους online deal, οι πέντε σημαντικότερες απαντήσεις σχετίζονταν με: τη συμμετοχή στην διαδικτυακή έρευνα (53%), εγγραφή σε email newsletter (59%), εγγραφή σε κάποιο πρόγραμμα ανταμοιβών (51%), εγγραφή για text updates (50%) και πραγματοποιώντας αίτηση για πιστωτική κάρτα καταστήματος (28%). Αξίζει να σημειωθούν μερικά επιπλέον ευρήματα της έρευνας: 

  • Τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες αναζητούν προσφορές στο διαδίκτυο, επειδή θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα.

  • Το (45%) των ερωτηθέντων θα προβεί στην αγορά προϊόντων μόνο εάν δεν θα πληρώσει ολόκληρο το ποσό που υπάρχει στο διαδίκτυο.

  • Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για την εύρεση καλύτερης τιμής παρά για την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος μόνο και μόνο επειδή η τιμή του είναι εξαιρετικά χαμηλή. 

  • Προκειμένου να επιλέξουν τα προϊόντα αμέσως μόλις αρχίσουν να πωλούνται, το (44%) των ερωτηθέντων έχουν ενεργοποιήσει την δυνατότητα των ειδοποιήσεων όταν το προϊόν που ευθυμούν είναι διαθέσιμο προς πώλησης. Το (89%) εκείνων που χρησιμοποιούν ειδοποιήσεις πώλησης δήλωσαν ότι διευκόλυνε σημαντικά την εύρεση online προσφορών. 

  • Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ενημερώνονται συνεχώς σχετικά με νέες προσφορές που σχετίζονται με ρούχα (44%), παπούτσια (33%) και είδη παντοπωλείου (31%).

  • Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες τα πιο δύσκολα πράγματα που βρίσκουν στο διαδίκτυο σχετίζονται με κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών (21%), ανταλλακτικά υπολογιστών (17%) και οικιακές συσκευές (15%). 

  • Το (50%) των ερωτηθέντων θα αγοράσουν κάποιο προϊόν, το οποίο δυσκολεύονται να εντοπίσουν ακόμη και στην περίπτωση που δεν βρίσκεται σε προσφορά. Οι μισοί του δείγματος υποστήριξαν ότι δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον τους η μεταπώληση των αγαθών, που δυσκολεύονται να βρουν στο διαδίκτυο. 

 

Πηγή: www.thetotalbusiness.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button