▷❤️Οι 11 προτεραιότητες για το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη - FOCUS-ON GROUP

29 Ιανουαρίου 2021

Ecommerce Europe παρουσίασε το έγγραφο προτεραιοτήτων για το 2021, που στοχεύει στη φιλοδοξία του να εξελίξει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη και να το ανεβάσει στο επόμενο επίπεδο, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από το ξέσπασμα της COVID-19, το 2020 ήταν ένα γεμάτο έτος έτος, το οποίο υπογράμμισε τη σημασία της ψηφιοποίησης σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Σε αυτούς τους δύσκολους τελευταίους μήνες, το ηλεκτρονικό εμπόριο ήταν καθοριστικής σημασίας για τη συνέχιση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων στην Ευρώπη.

Ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αποδειχθεί ανθεκτικός και πολλές επιχειρήσεις έχουν περάσει από έναν επιταχυνόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό, οδηγώντας σε αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και στην ανάπτυξη νέων λύσεων απρόσκοπτου εμπορίου, όπως ψηφιακές πληρωμές και omnichannel logistics λύσεις, όπως οι ανέπαφες παραδόσεις.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενίσχυσε τις φιλοδοξίες της για μια πιο ψηφιακή και πιο πράσινη Ευρώπη μέσω των προτεινόμενων διπλών μεταβάσεων στο σχέδιο ανάκαμψης, δηλώνοντας ότι απαιτείται επένδυση σε ψηφιακές και βιώσιμες υποδομές για την ανοικοδόμηση μιας ισχυρής ευρωπαϊκής οικονομίας.

Μακροπρόθεσμα, η πανδημία αναμένεται να έχει προκαλέσει μόνιμες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές. Ωστόσο, ενώ η κρίση COVID-19 αποκάλυψε τα πλεονεκτήματα της ενιαίας αγοράς, έχει επίσης επισημάνει τις αδυναμίες της. Δεδομένου του αυξανόμενου διασυνοριακού χαρακτήρα του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αντιμετώπισαν εμπόδια για την εφαρμογή νέων λύσεων σε ολόκληρη την Ένωση, λόγω του κατακερματισμού των κανονιστικών ρυθμίσεων και των διαφορετικών προσεγγίσεων για την κρίση.

Με σκοπό να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός πλαισίου για την άνθηση των ευρωπαϊκών εταιρειών, ο Ecommerce Europe έχει “μεταφράσει” την πολιτική του για το προσεχές έτος στις ακόλουθες 11 κύριες προτεραιότητες για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη:

1.   Απρόσκοπτες αγορές: Υιοθετήστε μια ουδέτερη προσέγγιση καναλιού
2.   Ο ρόλος των πλατφορμών: Διασφάλιση του δυναμικού καινοτομίας τους, ενώ παράλληλα υποστηρίζει εταιρείες της ΕΕ
3.   Παγκοσμιοποίηση: Επαναφορά των ίσων όρων ανταγωνισμού μεταξύ “παικτών” με έδρα την ΕΕ και εκτός ΕΕ
4.   Αγκαλιάστε τις ευκαιρίες που προσφέρει το ψηφιακό εμπόριο για μια πιο βιώσιμη οικονομία
5.   Εξασφαλίστε ευθυγράμμιση μεταξύ των κανονισμών ePrivacy και προστασίας δεδομένων
6.   Ενίσχυση των προσπαθειών για μια παγκόσμια λύση για τη φορολογία της οικονομίας ταχείας ψηφιοποίησης
7.   Διευκόλυνση ενός πιο εναρμονισμένου κανονιστικού πλαισίου παράδοσης δεμάτων
8.   Δημιουργήστε ένα καινοτόμο και ανταγωνιστικό τοπίο διασυνοριακών πληρωμών
9.   Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που προσφέρονται από μεγάλα δεδομένα (big data) και νέες τεχνολογίες
10. Παροχή οικονομικής στήριξης στις ΜΜΕ και μείωση του διοικητικού φόρτου
11. Υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των εταιρειών με περισσότερες επενδύσεις σε ηλεκτρονικές δεξιότητες και υποδομές.

 

Πηγή: www.webworldnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button