▷❤️Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου οδηγεί σε μεγάλες αλλαγές στην αγορά των logistics - FOCUS-ON GROUP

2 Ιουλίου 2021

Η έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, που προκλήθηκε από την πανδημία, οδήγησε σε αύξηση κατά 614% της χρήσης αποθηκών από online retailers, όπως επισημαίνεται από μια νέα έκθεση που ανέθεσε η UK Warehousing Association (UKWA) και εκπονήθηκε από την Savills στην Αγγλία.Η έρευνα υπογραμμίζει πως η αυξανόμενη ζήτηση για αγορά μέσω διαδικτύου είχε τεράστιες επιπτώσεις για τον τομέα λιανικής στο σύνολό της, εκτός από τον τομέα αποθήκευσης και των logistics.

Μεταβαλλόμενες πωλήσεις

Το 2015, οι retailers σε σημαντικούς δρόμους ήταν οι κυρίαρχοι στον τομέα της αποθήκευσης. Αν και η χωρητικότητα των αποθηκών τους αυξήθηκε, το 2021, αυτοί που κατέχουν το μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης είναι αυτοί που παρέχουν third party logistics (3PL).

Αυτές οι εταιρείες έχουν αυξήσει την κατοχή τους κατά 42% και τώρα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 20% του συνολικού χώρου αποθήκευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας είναι οι online retailers, αυτοί που πωλούν μόνο διαδικτυακά, όπως η Asos ή η Ocado. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν αυξήσει τα τετραγωνικά τους κατά επτά φορές τα τελευταία 6 χρόνια.

Μεγάλο μέρος της αύξησης της χρήσης των 3PL μπορεί, επίσης, να αποδοθεί στην έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όπως φαίνεται με την επιτυχία πλατφορμών όπως το Shopify και το Etsy, οι μικρές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει και αναπτύσσουν διαδικτυακά καταστήματα που άνθισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.Με την ανάπτυξη αυτή έρχεται και η ανάγκη να ανατεθεί η εκπλήρωση παραγγελιών σε εταιρείες 3PL.

Ανησυχίες σχετικά με το χώρο

Ο τομέας της αποθήκευσης πιέζεται να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση, παρά την τεράστια αύξηση της χωρητικότητας τα τελευταία 6 χρόνια. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει για το εάν έχουν γίνει αρκετά ώστε να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση για αγορές μέσω διαδικτύου. 

Μια έρευνα της Forrester αναφέρει ότι έως το 2025 το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο θα αντιπροσωπεύει το 35% του συνόλου του λιανικού εμπορίου. Αυτή η πρόβλεψη θα απαιτούσε εκατομμύρια τετραγωνικά αποθηκευτικού χώρου επιπλέον μόνο για το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο. Αυτή η έρευνα αποκαλύπτει την επείγουσα ανάγκη για περισσότερων χώρων αποθήκευσης υπό το φως του μαζικά επιταχυνόμενου διαδικτυακού λιανικού εμπορίου. 

Πηγή: www.thetotalbusiness.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button