▷❤️Προ των πυλών ο «έξυπνος κόσμος» - FOCUS-ON GROUP

28 Ιανουαρίου 2020

Ο «έξυπνος κόσμος» θα αρχίσει να γίνει αντιληπτός στην καθημερινότητά μας από το τέλος του 2020, όταν και οι νέες τεχνολογίες, που έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, θα δημιουργήσουν μία νέα πραγματικότητα.

Οι αλλαγές που έχουν ήδη έχουν ξεκινήσει διεθνώς και στη χώρα μας πηγάζουν από το Internet of Things, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, σε συνδυασμό με την εμπορική έλευση των νέων δικτύων κινητών επικοινωνίας πέμπτης γενιάς (5G).

Με απλά λόγια σταδιακά θα δίνεται η δυνατότητα διασύνδεσης κάθε συσκευής που υπάρχει γύρω μας με το διαδίκτυο ή τοπικά δίκτυα, καθώς και με άλλες συσκευές και ταυτόχρονα με το έξυπνο κινητό τηλέφωνο (smartphone).

Ειδικότερα, η ανάπτυξη της νέας γενιάς δικτύων κινητών επικοινωνιών 5G αλλά και του 4G σε ορισμένες περιπτώσεις θα επιτρέπει δικτύωση συσκευών και διαδικτύου σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Οι βάσεις για τον «έξυπνο κόσμο» έχουν τεθεί

Οι βάσεις για τη δημιουργία του «έξυπνου κόσμου» έχουν ήδη τεθεί και στη χώρα μας, καθώς «έξυπνα» προϊόντα κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο στην ελληνική αγορά. Έξυπνα προϊόντα και συσκευές οικιακής χρήσης που μπορούν να συνδεθούν με το «έξυπνο» κινητό, διαθέτοντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI), όπως πλυντήρια, ψυγεία, καφετιέρες, φούρνοι, λαμπτήρες, συναγερμοί, θερμοσίφωνες, θερμοστάτες και δεκάδες ακόμη διατίθενται από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Ελλάδα και έχουν αρχίσει και έχουν ζήτηση.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τίθενται πλέον οι βάσεις για τη δημιουργία του «έξυπνου σπιτιού» που όλα θα ελέγχονται από το κινητό και πολλές λειτουργίες θα γίνονται πλέον αυτοματοποιημένα και από απόσταση, με τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση του ανθρώπου.

Το «έξυπνο» σπίτι, καθώς δημιουργείται, θα ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, αυτόματα θερμοκρασίες, φωτισμό, θα στέλνει απευθείας παραγγελίες από το ψυγείο στο σούπερ μάρκετ, ανάλογα με τον προγραμματισμό που έχει λάβει, θα έχει αισθητήρες στους τοίχους του σπιτιού θα εντοπίζουν υγρασία και μούχλα πριν εμφανιστεί και θα στέλνουν σήμα στον υδραυλικό που θα είναι δικτυωμένος με το σπίτι και πολλά ακόμη.

Την ίδια στιγμή, όμως, δημιουργείται και η «έξυπνη» πόλη. Η «έξυπνη» στάση που δίνει πληροφορίες στο κινητό για την ώρα άφιξης του λεωφορείου ήδη υπάρχει, «έξυπνα» αυτοκίνητα που συνομιλούν με τους οδηγούς επίσης κυκλοφορούν στους δρόμους. Σταδιακά όλα θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, θα υπάρχουν παντού αισθητήρες που μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα από παντού και προς παντού με αποτέλεσμα πολλά από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα να πραγματοποιούνται αυτόματα.

Πηγή: www.cnn.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button