▷❤️Πώς να ενθαρρύνετε την ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής; - FOCUS-ON GROUP

5 Φεβρουαρίου 2021

Η καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αποτελεί μια από τις πιο απαιτητικές πτυχές για τα κορυφαία ταλέντα. Η εξασφάλιση μιας καλής ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής για τους υπαλλήλους σας αποτελεί βασικό παράγοντα για την επίτευξη ισχυρών επιδόσεων και μεγαλύτερης εργασιακής ικανοποίησης. Η ενθάρρυνσή τους να αποχωρούν πραγματικά από τα καθήκοντά τους όταν δεν εργάζονται ενεργά μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους, κάτι το οποίο θα αποτελέσει όφελος για την εταιρεία σας.

Η προώθηση της σωστής ισορροπίας ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή μπορεί επίσης να προσθέσει αξία στην εικόνα σας ως εργοδότης και να βοηθήσει την εταιρεία σας να προσελκύσει ταλαντούχους υποψηφίους, καθώς και να διατηρήσει τις δεξιότητες των καλύτερων εργαζομένων της.

Τα παραπάνω αποδεικνύει και η πρόσφατη έρευνα της Randstad για τις τάσεις HR και τους μισθούς για το 2019. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, οι ευέλικτες εργασιακές πολιτικές, που συμβάλλουν στη διατήρηση μιας καλής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία σε σχέση με το προηγούμενο έτος για τις εταιρείες που επιθυμούν να προσελκύσουν κορυφαία ταλέντα.

Αντίστοιχα, η έρευνα Randstad Employer Brand (REBR) για το 2019 έδειξε ότι 37% των Ελλήνων εργαζομένων θεωρούν αυτόν τον παράγοντα ως τον πιο σημαντικό για να παραμείνουν στην παρούσα εργασία τους.

Τα οφέλη αυτής της ισορροπίας.

H προώθηση αυτού του παράγοντα μπορεί να βοηθήσει τους εργαζομένους σας να μην αισθάνονται εξάντληση, το οποίο σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να παράγουν υψηλής ποιότητας έργο.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Επιχειρήσεων της Αυστραλίας, η διατήρηση μιας καλής ισορροπίας είναι σημαντική, καθώς επιτρέπει στους εργαζομένους να διαχωρίζουν την εργασία από το σπίτι και συμβάλλει στο να μην τους ακολουθεί το άγχος της εργασίας. Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία να ξεχάσουν για λίγο την εργασία, να χαλαρώσουν και να επικεντρωθούν στην προσωπική τους ζωή. Οι εργαζόμενοι που έχουν λιγότερο άγχος είναι επίσης πιο πιθανό να παραμείνουν σε μια εταιρεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από άλλους συναδέλφους τους, επιτρέποντάς έτσι στην εταιρεία να διατηρήσει τα καλύτερα ταλέντα της.

Επιπλέον, σύμφωνα με συντάκτρια της Silicon Republic, όσοι εργάζονται υπερβολικά θα έχουν μειωμένα επίπεδα παραγωγικότητας. Οι υψηλές επιδόσεις μπορούν να παραμείνουν μόνο για ένα διάστημα σε συγκεκριμένο επίπεδο και γι αυτό το λόγο πρέπει να προσφέρεται στους εργαζόμενους ο κατάλληλος χρόνος για να αισθάνονται και τα οφέλη της προσωπικής τους ζωής και να θέλουν να έρθουν ξανά να εργαστούν.

Η προσφορά επιλογών.

Ο τρόπος με τον οποίο ένας εργαζόμενος διατηρεί την ισορροπία μεταξύ της προσωπικής του ζωής και της εργασίας του μπορεί να μη λειτουργεί το ίδιο αποδοτικά για κάποιον άλλον εργαζόμενο, συνεπώς βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία σας προσφέρει ευελιξία και επιλογές στις πολιτικές που εφαρμόζει. Το να παρέχετε στους εργαζόμενους την ευκαιρία να επιλέξουν τα πιο σχετικά γι αυτούς οφέλη, θα τους βοηθήσει να αισθάνονται ότι εκτιμώνται.

Όταν εξετάζετε ποιες πολιτικές θέλετε να εφαρμόσει η εταιρεία σας προκειμένου να προωθηθεί μια καλή ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής, επιτρέψτε στο προσωπικό σας να εκφράσει τις απόψεις του και να σας πει αυτό που θέλει. Αυτό θα σας δώσει επίσης μια σαφέστερη εικόνα για το τι θα ήθελαν οι δυνητικοί εργαζόμενοι από ένα νέο ρόλο.

Εάν μπορείτε να τονίσετε το πώς οι εργαζόμενοί σας έχουν μια καλή ισορροπία μεταξύ της εργασιακής και της προσωπικής τους ζωής, θα ενισχύσετε την εικόνα σας ως εργοδότης. Τα κορυφαία ταλέντα μπορεί να λάβουν υπόψη όλες τις πτυχές ενός ρόλου πριν αποδεχτούν την προσφορά για μια θέση εργασίας, οπότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν όλα τα οφέλη που προσφέρει η εταιρία σας.

Το LinkedIn διαπίστωσε ότι οι υποψήφιοι θέλουν να μάθουν πώς είναι πραγματικά να δουλεύουν σε μια εταιρεία, οπότε χρησιμοποιείστε τη διαδικτυακή σας παρουσία για να παρουσιάσετε τα πλεονεκτήματα της εργασίας στην εταιρεία σας και να προσελκύσετε τους πιο καταρτισμένους υποψηφίους.

Εργασία εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με την έρευνα Workmonitor της Randstad για το πρώτο τρίμηνο του 2018, 75% των Ελλήνων ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τους αρέσει η μορφή ευέλικτης εργασίας, καθώς τους επιτρέπει να διατηρήσουν μία καλή ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής. Θα ήταν καλό για την εταιρεία σας να εξετάσει την εφαρμογή αυτών των πολιτικών προκειμένου να δοθεί στους εργαζόμενους περισσότερος έλεγχος πάνω στις εργασιακές τους καταστάσεις.

Η απομακρυσμένη εργασία μειώνει τη δαπάνη και το χρόνο που σχετίζεται με τη μετακίνηση, δίνοντας στους υπαλλήλους την δυνατότητα να χωρέσουν περισσότερα από αυτά που θέλουν στην καθημερινότητά τους. Η εταιρεία σας μπορεί να χρειαστεί να επενδύσει στην τεχνολογία για να κάνει την εργασία εξ αποστάσεως μια πιο εφικτή επιλογή – όπως στην τηλεδιάσκεψη – αλλά η ενισχυμένη παραγωγικότητα και η διατήρηση των ταλέντων θα αντισταθμίσει με το κάτι παραπάνω αυτό το κόστος.

Δώστε το παράδειγμα.

Η διοικητική ομάδα θα πρέπει να πρωτοστατεί όταν πρόκειται για τη διατήρηση μιας καλής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Αν θέλετε το εργατικό σας δυναμικό να σταματήσει να απαντάει σε email ενώ βρίσκεται σε διακοπές, είναι καλό να μην το κάνουν ούτε οι managers.

“Οι ενέργειες των ηγετών παρατηρούνται από τους υπαλλήλους”, σύμφωνα με τη σύμβουλο Susan Heathfield. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός manager που παρίσταται σε μη σημαντικές συναντήσεις, ενώ θα έπρεπε να είναι εκτός γραφείου, οι εργαζόμενοι “παίρνουν το μήνυμα”, το οποίο επηρεάζει στη συνέχεια τις προσωπικές τους επιλογές σχετικά με την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής.

Μπορείτε να ενθαρρύνετε τους managers να επικοινωνούν στις ομάδες τους τη σημασία της διατήρησης αυτής της ισορροπίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην επιρροή τους σχετικά με την εξασφάλιση ότι το εργατικό σας δυναμικό “απομακρύνεται” πραγματικά από την εργασία του όταν φεύγει από το γραφείο.

 

Πηγή: randstad.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button