▷❤️Τα 5 βασικά λάθη που οδηγούν σε websites χαμηλής ποιότητας - FOCUS-ON GROUP

29 Απριλίου 2021

Ως σχεδιαστές ιστοσελίδων, είναι πολύ διασκεδαστικό, ίσως και χρήσιμο να “παίζετε” με νέα στοιχεία, δυνατότητες και εργαλεία. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα έξτρα… μπιχλιμπίδια συχνά αποπροσανατολίζουν και επιβαρύνουν ένα website, ενώ μπορεί να αποσπάσουν και την προσοχή από την ουσία της δουλειάς, ή να επιβαρύνουν ορισμένους βασικούς τομείς λειτουργίας ενός website.

Δυστυχώς, η έλλειψη προσοχής στους σημαντικούς τομείς του σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων μπορεί να βλάψει το τελικό αποτέλεσμα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δείτε 5 από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να έχετε υπόψιν, ώστε να γνωρίζετε τί πρέπει να προσέξετε και να βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε ένα website υψηλής ποιότητας και λειτουργικότητας.

1. Ταχύτητα φόρτωσης σελίδων

Η ταχύτητα μιας ιστοσελίδας είναι ένας βασικός παράγοντας κατάταξης SEO. Αυτό, γιατί επηρεάζει την εμπειρία ενός χρήστη σε έναν ιστότοπο και η Google θέλει να προσφέρει αποτελέσματα αναζήτησης που προσφέρουν θετικές εμπειρίες χρήσης. Υπάρχουν διάφορα δωρεάν εργαλεία για τη μέτρηση της ταχύτητας, όπως το Google PageSpeed ​​Insights, για να σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε τις εκδόσεις ενός website σε συσκευές desktop και mobile.

Το PageSpeed ​​Insights θα σας δώσει προτάσεις για την επιτάχυνση των ιστοσελίδων. Ορισμένες κοινές βελτιώσεις που μπορείτε να κάνετε είναι:

–  Βελτιστοποίηση εικόνων για μικρότερο μέγεθος αρχείου και χρήση εικόνων JPEG αντί PNG όπου είναι δυνατόν.
–  Ενεργοποίηση συμπίεσης για μείωση του μεγέθους των αρχείων CSS, HTML και JavaScript.
–  Μείωση του αριθμού των ανακατευθύνσεων που χρησιμοποιούνται.
–  Χρήση browser caching.
–  Καθαρισμός της βάσης δεδομένων, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά και να μην αποθηκεύει περιττά δεδομένα.

2. Ασφάλεια του website

Είναι προφανές το ποσό σημαντικό ζήτημα είναι η ασφάλεια ενός website. Κι όμως, πολλοί web designers δεν τη λαμβάνουν υπόψιν. Αν και δεν είναι μέρος του σχεδιασμού, είναι σαν να αγοράσετε ένα ακριβό αυτοκίνητο και να μην το ασφαλίσετε, οπότε μην την παραμελείτε.

Σύμφωνα με το Internet Live Stats, hackers εισβάλουν σε πάνω από 100.000 websites κάθε ημέρα, αφού εκμεταλλεύονται διάφορες αδυναμίες που ανακαλύπτονται συνεχώς και προσθέτουν κακόβουλα προγράμματα, κλέβουν δεδομένα ή ακόμα “κατεβάζουν” και εντελώς κάποια websites.

Κάθε πλατφόρμα έχει τις ευπάθειές της, όμως υπάρχουν μια σειρά από ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να “θωρακίσετε” όσο το δυνατόν έναν ιστότοπο.

Ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε:

–  Διατηρήστε ενημερωμένη την πλατφόρμα, τα themes και τα πρόσθετα στην πιο πρόσφατη έκδοσή τους
–  Χρησιμοποιήστε μοναδικά και δύσκολα ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης
–  Χρησιμοποιήστε ασφαλή φιλοξενία σε
–  Χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο ασφαλείας
–  Ασφαλίστε τη βάση δεδομένων
–  Φροντίστε να λαμβάνετε αντίγραφα ασφαλείας σε τακτικά διαστήματα

3. Χρήση μεγάλου αριθμού plugins

Στους παραπάνω τομείς τής ταχύτητας και της ασφάλειας ένας μεγάλος αριθμός από plugins σε ένα website αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Η χρήση των plugins πρέπει να γίνεται με μεγάλη φειδώ, αφενός γιατί συχνά είναι κερκόπορτες για την ασφάλεια ενός website και αφετέρου επιβραδύνουν την απόδοσή του. Τουλάχιστον όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας, η ενημέρωσή τους θα πρέπει να γίνεται διαρκώς, αμέσως μόλις κάποια νέα έκδοσή τους διατεθεί.

Ελέγξτε πόσα plugins έχουν τα website σας και απεγκαταστήστε όποιο δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Επίσης, όποιο έχει εγκατασταθεί και δεν χρησιμοποιείται, ξεφορτωθείτε το άμεσα!

4. Στρατηγικές SEO

Ως καλός σχεδιαστής ιστοσελίδων θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζετε τι είναι SEO και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για SEO.

Μερικές από τις σημαντικότερες, αλλά ευκολότερες εργασίες SEO που μπορείτε να προγραμματίσετε είναι:

–  Ρυθμίστε τη Google Search Console
–  Δημιουργήστε χάρτη ιστοτόπου XML
–  Χρησιμοποιήστε ένα SEO plugin
–  Κάντε τις εικόνες SEO friendly
–  Χρησιμοποιήστε διευθύνσεις URL φιλικές για SEO

5. Μελέτη των analytics

Ο σχεδιασμός ενός website πρέπει πάντα να γίνεται με προγραμματισμό και κυρίως, με κάποιο στόχο. Ξέρετε τι θέλει να επιτύχει η επιχείρηση με τον ιστότοπό της; Πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τον ιστότοπο αυτήν τη στιγμή; Πρέπει να γνωρίζετε ποιες είναι οι τρέχουσες μετρήσεις όπως ο αριθμός επισκέψεων σελίδων ανά session, ο χρόνος παραμονής, τα βασικά κανάλια εισερχόμενης κίνησης κ.λπ.

Η γνώση αυτού του τύπου πληροφοριών θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε έναν ιστότοπο που να είναι χρήσιμος στο σωστό κοινό, να κάνει τις σωστές μετατροπές καλά και να βοηθήσει την επιχείρηση να επιτύχει τον κύριο στόχο της. Μην εγκαταστήσετε απλώς analytics, φροντίστε να ελέγχετε τακτικά τα δεδομένα και να κάνετε αλλαγές όπου και όταν χρειάζεται.

 

Πηγή: www.webworldnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button