▷❤️Τεχνητή νοημοσύνη και στην κυβερνοάμυνα – «Συγκυβερνήτη Κυβερνοασφάλειας» δημιούργησε η Microsoft - FOCUS-ON GROUP

29 Μαρτίου 2023

«Πλέον θα χρειάζεσαι μόλις λίγα λεπτά για ενέργειες που θα σου έπαιρναν μέρες»

Την πρώτη εφαρμογή κυβερνοάμυνας που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο «μάτι» να κινείται με την ταχύτητα και την κλίμακα της τεχνητής νοημοσύνης ανακοίνωσε ότι εφηύρε η Μicrosoft. «Πλέον θα χρειάζεσαι μόλις λίγα λεπτά για ενέργειες που θα σου έπαιρναν μέρες», υποστηρίζουν τα στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού που επιφορτίστηκαν με την ανάπτυξη του project.

Η υποκατάσταση της ανθρώπινης εργατοώρας στην προκειμένη περίπτωση φιλοδοξεί να καλύψει μέρος των κενών από την έλλειψη επαγγελματιών στην κυβερνοάμυνα – υπολογίζεται ότι σήμερα υπάρχουν 3,4 εκατ. κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο. Σημειωτέο,  μόνο τα συστήματα της Microsoft, λαμβάνουν 65 τρισ. σήματα δυνητικών κυβερνοαπειλών την ημέρα.

«Ο Συγκυβερνήτης Κυβερνοασφάλειας σε ενημερώνει αν η απάντηση που έδωσες στην απειλή που έχεις μπροστά σου ήταν επαρκής ή όχι και σε κατευθύνει ανάλογα», ανέφερε η αντιπρόεδρος της Microsoft για θέματα κυβερνοάμυνας σε διεθνή ενημέρωση στην οποία συμμετείχε η «Κ», εξηγώντας τις δυνατότητες της εφαρμογής που καλείται να ενισχύσει τα τείχη προστασίας, κατά βάση οργανισμών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη Vasu Jakkal, η νέα αυτή τεχνολογία:

  • Απλοποιεί το σύμπλεγμα των απειλών δίνοντας νόημα σε τεράστιες ποσότητες πληροφορίας
  • Συνοψίζει τα δεδομένα των επιθέσεων και προτεραιοποιεί τις απειλές με βάση τη σοβαρότητά τους
  • Αντιμετωπίζει το κενό ταλέντων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας γεφυρώνοντας τα κενά γνώσης με τις ροές εργασίας
  • Απαντώντας σε ερώτηση της «Κ» για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα από τη χρήση της εφαρμογής, η Vasu Jakkal χαρακτήρισε game changer την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην κυβερνοάμυνα: «Θα μας δίνει πολύτιμο χρόνο, θα έλεγα καταλυτικό, για τη διαχείριση της κυβερνοαπειλής».

Yπενθυμίζεται ότι η Microsoft μεταξύ άλλων έχει σημαντικό μερίδιο στην κυβερνοάμυνα της Ουκρανίας.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες της FOCUS ON GROUP και επικοινωνήστε μαζί μας για να συνομιλήσετε με έναν σύμβουλο διαδικτύου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button