▷❤️Mistral AI: H startup που συγκέντρωσε χρηματοδότηση 105 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς προϊόν! - FOCUS-ON GROUP

23 Ιουνίου 2023

Η γαλλική startup Mistral AI ταράζει τα νερά στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, εξασφαλίζοντας ποσό 105 εκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδότηση seed, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο seed round στην Ευρώπη. Του χρηματοδοτικού γύρου ηγήθηκε η Lightspeed Venture Partners, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επενδυτών όπως οι Redpoint, Index Ventures, Xavier Niel, JCDecaux Holding καθώς και του Eric Schmidt (πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Google).

Η startup με έδρα το Παρίσι, η οποία ιδρύθηκε από πρώην ερευνητές από τα τμήματα τεχνητής νοημοσύνης της Meta και της Google, στοχεύει να ανταγωνιστεί με γίγαντες του κλάδου, όπως το OpenAI και το DeepMind, στο κομμάτι της ανάπτυξης και εφαρμογής μεγάλων γλωσσικών μοντέλων και γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν διαθέτει ακόμη κάποιο προϊόν στην αγορά, ωστόσο αυτά που υπόσχεται έχουν κερδίσει τους επενδυτές.

Το όνομα Mistral, δανεισμένο από έναν ισχυρό μεσογειακό άνεμο (μαΐστρος/μαϊστράλι), συμβολίζει τη φιλοδοξία της γαλλικής startup να ταρακουνήσει την αγορά. Με επικεφαλής τον Arthur Mensch, η Mistral AI σχεδιάζει να επικεντρωθεί σε λύσεις ανοιχτού κώδικα και να στοχεύσει σε εταιρικούς πελάτες, αντιμετωπίζοντας την τρέχουσα πρόκληση να κάνει την τεχνητή νοημοσύνη πιο χρήσιμη. Η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει τα πρώτα της μοντέλα για text-based generative AI το 2024. Η startup σχεδιάζει να δημιουργήσει μοντέλα χρησιμοποιώντας δημόσια διαθέσιμα δεδομένα για να αποφύγει νομικά ζητήματα, ενώ οι χρήστες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συνεισφέρουν τα δικά τους datasets. Επιπλέον, η Mistral AI σκοπεύει να δημιουργήσει ανοιχτό κώδικα τόσο για τα μοντέλα όσο και για τα datasets της, πιστεύοντας ότι τα οφέλη του ανοιχτού κώδικα υπερτερούν της πιθανότητας κακής χρήσης.

Ενώ η εταιρεία είναι ακόμη στα σπάργανα, οι ιδρυτές της παρατήρησαν τον επιταχυνόμενο ρυθμό ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, ιδιαίτερα χάρη το μοντέλο GPT του OpenAI. Έχοντας δυσαρεστηθεί από την proprietary φύση πολλών προσεγγίσεων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, είδε την ευκαιρία να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό. Η Mistral AI θα δώσει προτεραιότητα στους εταιρικούς πελάτες έναντι των καταναλωτών, με στόχο να τους παρέχει εργαλεία για να δημιουργήσουν τα δικά τους προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.

To seed funding που εξασφάλισε η Mistral AI είναι από μόνo του αξιοσημείωτo, υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές VC ενδιαφέρονται ιδιαίτερα τις δυνατότητες των startups τεχνητής νοημοσύνης. Ενώ οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Google, η Apple και η Microsoft συνεχίζουν να κυριαρχούν στον κλάδο, η εμφάνιση startups όπως η Mistral AI δείχνει ότι υπάρχει χώρος για καινοτομία και ανταγωνισμό.

Τα φιλόδοξα σχέδια της Mistral AI για το μέλλον περιλαμβάνουν το να συγκεντρώσει μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης για την ανάπτυξη των καλύτερων μοντέλων ανοιχτού κώδικα. Με την εξασφάλιση σημαντικής χρηματοδότησης, η εταιρεία έχει πλέον τους πόρους για να πραγματοποιήσει το όραμά της και να συμβάλλει στην παγκόσμια ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Αξιοποιώντας αρχές ανοιχτού κώδικα και στοχεύοντας εταιρικούς πελάτες, θέλει να τοποθετήσει τη Γαλλία στη μάχη της τεχνητής νοημοσύνης και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος του κλάδου.

Πηγή: www.moneyreview.gr

Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες της FOCUS ON GROUP και επικοινωνήστε μαζί μας για να συνομιλήσετε με έναν σύμβουλο διαδικτύου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button