▷❤️PayPal: Οι παγκόσμιες τάσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο - FOCUS-ON GROUP

27 Ιουλίου 2021

Η έκθεση της PayPal, με τον τίτλο The Great Pivot in Global E-commerce, κατέγραψε και παρουσιάζει τις παγκόσμιες τάσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και διάφορες σημαντικές εξελίξεις και αλλαγές, οι οποίες φαίνεται να διαμορφώνουν το μέλλον του διεθνούς εμπορίου. Περιέχει λεπτομερή ανάλυση των καταναλωτικών συνηθειών σε 13 επιλεγμένες αγορές στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, Λατινικής Αμερικής και Ευρώπης, και πιο συγκεκριμένα στις ακόλουθες χώρες: Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ινδία, Κίνα, Μεξικό, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Με τη συνδρομή των στοιχείων αυτών, οι επιχειρήσεις δύνανται να σχεδιάσουν καλύτερα το πως θα εισέλθουν σε ξένες αγορές, έχοντας γνώση των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, αναγκών και προδιαγραφών, και ως εκ τούτου να είναι σε θέση να εντοπίσουν τους πιθανούς τομείς ανάπτυξης και να προετοιμαστούν πιο αποτελεσματικά για την εν λόγω επέκταση.

Οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το παγκόσμιο εμπόριο

Το 2020, οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις ανήλθαν σε 4,28 τρισεκατομμύρια δολάρια (3,35 τρισ. δολάρια το 2019). Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2021 η παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξηθεί κατά 14,3%, χάρη επίσης των μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών και της τεχνολογικής ανάπτυξης, και ιδιαίτερα της αυξανόμενης δημοτικότητας των φορητών λύσεων/κινητών συσκευών. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι το 2021 περίπου το 67% των online αγορών θα πραγματοποιείται μέσω smartphone.

1. Καταναλωτικές συνήθειες

Στις 13 αγορές όπου εστίασε η ανάλυση της PayPal, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πλέον αγοράζει περισσότερο στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με τη σειρά του, το 22% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης, κάνει αγορές από το εξωτερικό πιο ελεύθερα, με γνώμονα κυρίως τις καλύτερες προσφορές (48%) και την πρόσβαση σε προϊόντα μη διαθέσιμα στην πατρίδα του (39%). Σε επτά από τις εν λόγω δεκατρείς αγορές, η PayPal αποτελεί τον προτιμώμενο τρόπο πληρωμής για διασυνοριακές αγορές.

  • Γαλλία: Τα δύο τρίτα των online shoppers κάνουν τις αγορές τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η καλή αναλογία τιμής-ποιότητας είναι το πιο σημαντικό κίνητρο για τους Γάλλους προκειμένου να αγοράσουν διαδικτυακά από το εξωτερικό. Ο κλάδος των αγορών μέσω διαδικτύου αναπτύσσεται με ρυθμό 10,4%, και στην περίπτωση του m-commerce, η ανάπτυξη είναι ακόμη ταχύτερη – ανέρχεται σε 16,8%. Η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών (70%) επιλέγει τους ιστότοπους εταιρειών που λειτουργούν σύμφωνα με τις ιδέες και αξίες της αειφορίας.
  • Γερμανία: Οι ανησυχίες για τη διαδικτυακή ασφάλεια είναι ο κύριος λόγος που εμποδίζει τους Γερμανούς να ψωνίζουν από το εξωτερικό. Το 62% των ερωτηθέντων που προβαίνουν σε online αγορές, προτιμά να πληρώνει με PayPal για αγορές εκτός συνόρων. Το 93% των Γερμανών υποστηρίζει ήδη επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που προσφέρουν βιώσιμα ή φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα ή αγοράζει περισσότερο από αυτές.
  • ΗΠΑ: Από το 2019, η δημοτικότητα των αγορών εκτός χώρας έχει αυξηθεί κατά 42%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 61% των Αμερικανών e-καταναλωτών πραγματοποιεί αγορές μέσω smartphone και σχεδόν το ένα τέταρτο ανακαλύπτει ξένα e-shops μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, π.χ. Facebook (65%), Instagram (41%) και YouTube (24%).

2. Οι πλέον σημαντικές γιορτές για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Κατά τη διαδικασία σχεδιασμού των πωλήσεων στο εξωτερικό, αξίζει να έχουμε κατά νου τη διαφοροποίηση των αγορών της έκθεσης σε σχέση με τη σημασία των μεμονωμένων εμπορικών γεγονότων και των τοπικών καταναλωτικών παραδόσεων.

Στην Κίνα, ο ψηφιακός εορτασμός της Singles’ Day το 2020 διήρκεσε 11 ημέρες και είχε ως αποτέλεσμα πωλήσεις της τάξης των 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη Ρωσία, το 20% των καταναλωτών αγόρασε έστω ένα δώρο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Το ετήσιο shopping event El Buen Fin («Το Καλό Σαββατοκύριακο»), το μεξικάνικο ισοδύναμο της «Μαύρης Παρασκευής», έτρεξε πέρυσι για 12 ημέρες αντί των συνηθισμένων 4 ημερών ενός long weekend διακοπών και οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα αποτελέσματα του 2019 κατά 230%.

Στις ΗΠΑ, η βασική αγοραστική εποχή συμπίπτει με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και ως έναρξη δύναται να θεωρηθεί η Black Friday.

 

Πηγή: www.webworldnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button