Digital marketing: 9+1 τρόποι που θα βοηθήσουν την επιχείρηση σας - FOCUS-ON GROUP

2 Φεβρουαρίου 2021

Ακόμα και αν έχετε μια μικρή επιχείρηση, με μια πολύ καλή διαδικτυακή παρουσία και την κατάλληλη προώθηση, μπορείτε να συναγωνιστείτε μεγάλα ονόματα

Το διαδίκτυο έχει γίνει πλέον ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε επιχείρηση και όχι αδίκως καθώς μέσω του digital marketing, όλος ο διαδικτυακός κόσμος μετατρέπεται σε ένα πανίσχυρο εργαλείο για τις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις αυξάνοντας του πελάτες και την απήχηση, καθώς είναι οικονομικό και άκρως αποδοτικό.

Το digital marketing ή αλλιώς το online marketing είναι πολύ πιο οικονομικό από τους παραδοσιακούς τρόπους διαφήμισης, ενώ παράλληλα μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε καλύτερα τις λειτουργίες της επιχείρησης σας ώστε να έχετε τη καλύτερη απόδοση ενώ ταυτόχρονα θα ανοίγεστε  σε μια τεράστια αγορά με πελάτες από όλο τον κόσμο.

Τα πλεονεκτήματα του Digital Marketing

1) Ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ακόμα και αν έχετε μια μικρή επιχείρηση, με μια πολύ καλή διαδικτυακή παρουσία και την κατάλληλη προώθηση, μπορείτε να συναγωνιστείτε μεγάλα ονόματα στον χώρο σας, όπως και να γίνεται γνωστοί όσο και εκείνοι.

2) Αποδοτικό και οικονομικό.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του  online marketing είναι ότι λειτουργεί  στοχευμένα, δηλαδή προσελκύει πελάτες που ήδη ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του τομέα σας. Για τον λόγο αυτό είναι πιο αποδοτικό από τις συμβατικές μεθόδους διαφήμισης, άρα και πιο φιλικό για την τσέπη σας.

3) Περισσότερες μετατροπές

Αρχικά, όταν μιλάμε για μετατροπές, εννοούμε τις ενέργειες που επιτρέπεται να κάνει ένας χρήστης στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, όπως μια αγορά. Οι καμπάνιες του digital marketing είναι στοχευμένες και εξατομικευμένες, με αποτέλεσμα και να είναι πιο οικονομικές όπως προαναφέραμε αλλά και να απευθύνεται σε δυνητικούς πελάτες και να τους ωθεί να γίνουν πελάτες σας. Συνεπώς, οι μετατροπές θα είναι πολύ περισσότερες, συγκριτικά με άλλες παραδοσιακές μεθόδους προώθησης της επιχείρησης σας.

4) Γνωρίζετε καλύτερα του πελάτες

Τo digital marketing επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών, η οποία με τον κατάλληλο χειρισμό μπορεί να αυξήσει το πελατολόγιό σας. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι εργαλεία που σας επιτρέπουν να συνομιλείτε με τους πελάτες σας ακόμα και σε καθημερινή βάση.

5) Mobile Friendly

Το digital marketing γνωρίζει πως πλέον, οι αγορές, η ενημέρωση και η επικοινωνία γίνεται κατά κύριο λόγο μέσω της κινητής συσκευής με αποτέλεσμα να αξιοποιεί αυτά τα νέα δεδομένα, χρησιμοποιώντας εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και καμπάνιες e-mail που είναι ευανάγνωστες στις μικρές οθόνες των φορητών συσκευών.

6) Αυξάνει τη φήμη της επιχείρησής σας

Μέσω των social media, οι ευχαριστημένοι πελάτες σας μπορούν να γίνουν διαφημιστές σας, προτείνοντάς σας στους φίλους τους με τα θετικά τους σχόλια ή αναδημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τους με το προϊόν σας. Επιπλέον, η δημιουργία μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας, μπορεί να αναδείξει την εμπειρία και τον επαγγελματισμό σας, προσελκύοντας κι άλλους πιθανούς πελάτες.

7) Εύκολος έλεγχος και αναπροσαρμογή

Χάρη στη χρήση εργαλείων όπως τα Google Analytics μπορείτε με μεγάλη ευκολία να ελέγξετε  ποια διαφημιστική καμπάνια είχε περισσότερη ανταπόκριση, ποιες σελίδες επισκέφτηκαν οι δυνητικοί σας πελάτες και μετά από πόσα λεπτά έφυγαν από την ιστοσελίδα σας. Αυτά τα δεδομένα είναι πολύ χρήσιμα γιατί μπορείτε να μάθετε ακριβώς τι ζητάει το κοινό σας.

8) Απλοποίηση

Στο διαδίκτυο θα ανακαλύψετε αρκετά προγράμματα digital marketing που θα σας γλιτώσουν από τη χειροκίνητη εισαγωγή δεδομένων, κερδίζοντας χρόνο και χρήματα.

9) Ο “Καθρέφτης” του καταναλωτή

Μέσω του digital marketing μπορείτε να αξιοποιήσετε τις κριτικές των πελατών σας για κάποια προηγούμενη αγορά τους. Στη συντριπτική πλειονότητά τους, οι χρήστες των social media εμπιστεύονται τις κριτικές των φίλων τους. Πλέον, στο σύγχρονο marketing, δεν είναι οι προσφορές και οι συνεχείς προβολείς διαφημίσεων αυτές που κερδίζουν το παιχνίδι, αλλά η εμπιστοσύνη.

10) Είναι το “αύριο”

Ο κόσμος πλέον έχει γίνει ψηφιακός και μια επιχείρηση καλείται να “ακούσει” τις απαιτήσεις του κοινού του και να προσαρμοστεί.  Όσο νωρίτερα εντάξετε την επιχείρηση σας στο διαδίκτυο και γενικότερα  σε αυτή την νέα πραγματικότητα τόσο περισσότερα οφέλη θα έχετε ιδίως αν σκεφτείτε το πόσο οικονομικό θα είναι για εσάς.

 

Πηγή : www.emea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button