▷❤️7 τέλειοι τρόποι να αυξήσεις το email engagement σου το 2020 - FOCUS-ON GROUP

31 Μαρτίου 2020

Για να ενδυναμωθεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του brand σου, είναι απαραίτητο να έχεις πιστούς συνδρομητές που σε υποστηρίζουν σε όλη την αγοραστική τους διαδρομή. Συχνά, ωστόσο, θα έχεις παρατηρήσει ότι όσα email και να στέλνεις, τα μηνύματα σου δε φαίνεται να “αγγίζουν” τους συνδρομητές σου. Σταδιακά “απομακρύνονται” και σπάνια ανοίγουν και κλικάρουν τις εξαιρετικές email καμπάνιες σου.

H αποτυχία επαφής με το κοινό σου μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα που θα σε πάει πίσω, οπότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να διασφαλίσεις την ανάπτυξη της επιχείρησής σου είναι να βρεις τρόπο να αυξήσεις το engagement όσων έχουν κάνει εγγραφή στα email σου.

Θέλοντας να σου δώσουμε ένα χέρι βοηθείας, μοιραζόμαστε μαζί σου τους καλύτερους τρόπους να αυξήσεις το email engagement και να πας την επιχείρηση σου μερικά βήματα μπροστά.

1. Εmail καμπάνιες με “κοινωνική απόδειξη”

Για να καταλάβεις τι είναι “κοινωνική απόδειξη” (social proof), θα σου πρότεινα να σκεφτείς μια φορά που κάποιος φίλος σού πρότεινε ένα προϊόν, σε έπεισε με τα επιχειρήματά του και τα απτά αποτελέσματα, κι εσύ τελικά αγόρασες αυτό το συγκεκριμένο προϊόν.

Ε λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, μέχρι που ένας φίλος μου, μου είπε ότι πραγματικά μπορεί να με βοηθήσει στο να καθαρίσω τα δόντια μου καλύτερα. Αν σου έχει συμβεί το ίδιο, τότε μπορείς εύκολα να καταλάβεις τι είναι κοινωνική απόδειξη. Πρόκειται για το φαινόμενο κατά το οποίο οι άνθρωποι αντιγράφουν πράξεις άλλων, για να απολαύσουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα και πλεονεκτήματα που τους επεσήμαναν.

Χτίζοντας μια αποτελεσματική στρατηγική email marketing, η κοινωνική απόδειξη είναι ένας δυνατός σύμμαχος στο να αυξήσεις την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των μηνυμάτων σου, και να δείξεις στους συνδρομητές σου ότι αυτό που υπόσχεσαι είναι αλήθεια.

Η κοινωνική απόδειξη μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές, όπως αξιολογήσεις πελατών ή endorsements και βαθμολόγηση από influencers. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο στα χέρια των marketers όταν φτιάχνουν landing pages,  καθώς μπορεί να βοηθήσει στην κατακόρυφη αύξηση των conversions.

Εξίσου θεαματικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και στο email marketing. Για παράδειγμα, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί στις email καμπάνιες του να προβάλει τις βαθμολογίες συγκεκριμένων προϊόντων του για να αυξήσει το engagement με τους παραλήπτες και να δείξει ότι τα προϊόντα προσφέρουν αυτό που υπόσχονται:

2. Διαχώρισε τη λίστα παραληπτών

Ο διαχωρισμός της λίστας παραληπτών σε επιμέρους τμήματα, είναι το μυστικό όπλο για να βγάζεις πιο στοχευμένα μηνύματα και να αυξήσεις το engagement. Εάν το κάνεις σωστά, θα λύσεις το πρόβλημα με τους disengaged συνδρομητές, που δεν κάνουν κλικ στα emails που λαμβάνουν καθώς δεν ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο τους.

Καθώς θα διαχωρίσεις ή θα ομαδοποιήσεις τους συνδρομητές σου με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η ηλικία, το επάγγελμα, η περιοχή κλπ, θα καταφέρεις να δημιουργήσεις πιο σχετικό περιεχόμενο και τελικά να αυξήσεις την επιτυχία των καμπανιών σου.

Για παράδειγμα, το να στοχεύεις στην ηλικιακή ομάδα 18-35 με περιεχόμενο που προορίζεται για μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό, δεν θα σου φέρει τα click-throughs που επιθυμείς. Αν όμως τη στοχεύσεις με μια καμπάνια που θέλει να δουν οι παραλήπτες ηλικίας 18-35, τότε θα δεις τεράστια αύξηση του engagement.

Για να ξεκινήσεις τον διαχωρισμό της λίστας σου, μπορείς είτε να ζητήσεις από τους νέους συνδρομητές να συμπληρώσουν προσωπικές πληροφορίες κατά την εγγραφή, ή για υφιστάμενους συνδρομητές, να στείλεις ένα email ζητώντας τους να ενημερώσουν τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους.

Tο περιεχόμενο που είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες και στα μέτρα των συνδρομητών σου, συμβάλλει απόλυτα στο να διατηρηθεί η λίστα σου “υγιής” και στο να αυξηθεί το email deliverability. Καθώς χρειάζεται να διατηρήσεις μια καλή φήμη ως αποστολέας, πρέπει να ελαχιστοποιήσεις το bounce rate σου στέλνοντας το σωστό μήνυμα στα σωστά άτομα. Αυτό, θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την ευρύτερη επιτυχία των marketing προσπαθειών σου και να θα σου φέρει σαφή και χειροπιαστά αποτελέσματα.

3. Μη στέλνεις μόνο προωθητικά emails

Τα προωθητικά emails είναι εξαιρετικά για να αυξήσουν τα conversions σου και να εκτοξεύσουν τα έσοδά σου. Ωστόσο, το να βομβαρδίζεις τους συνδρομητές σου με emails που στοχεύουν σε πωλήσεις, μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Εάν θέλεις να ενδυναμώσεις το engagement σου, χρειάζεσαι σίγουρα κάτι περισσότερο από μια απλή προώθηση για να δείξεις στο κοινό σου πόσο αξία του δίνεις και πόσο πολύ θέλεις να το βοηθήσεις να βελτιωθεί.

Ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να σχεδιάσεις μια καμπάνια που θα επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των συνδρομητών σου, μέσω συμβουλών για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα τα προϊόντα σου.

Για παράδειγμα, η Nikon έχει σχεδιάσει τη σειρά emails “Lean and Explore” η οποία έχει tips τα οποία δίνουν “τροφή” στο φωτογραφόφιλο κοινό της, εμπνέουν και δείχνουν πώς μπορεί κανείς να βγάζει φωτογραφίες σαν επαγγελματίας.

Tα exclusive tips που βοηθούν τους συνδρομητές σου να βελτιώσουν πλευρές της καθημερινής τους ζωής μέσα από τα προϊόντα σου, αποτελούν μια από τις πιο αποτελεσματικές τακτικές για να αυξήσεις αποτελεσματικά το engagement, να βελτιώσεις τα leads και να κάνεις το κοινό σου να ανυπομονεί για το επόμενο email σου.

4. Εξατομίκευση

Η εποχή του “ένα email όλους” έχει δυστυχώς περάσει. Γι’ αυτό πρέπει να βρεις έναν τρόπο να προσφέρεις μοναδικές εμπειρίες στους συνδρομητές σου που θα τους δίνουν κίνητρο να κλικάρουν και να αλληλεπιδρούν με τα emails σου.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξήσεις το engagement είναι η εξατομίκευση. Πρόκειται για μια τακτική που η πλειοψηφία των σύγχρονων marketers χρησιμοποιεί ώστε οι συνδρομητές να νιώθουν ότι τα emails είναι custom-made και απευθύνονται στο άτομο προσωπικά κι όχι στο γενικό σύνολο. Όπως δείχνουν τα στατιστικά, η εξατομίκευση είναι τόσο αποτελεσματική που αυξάνει το open rate κατά 29%.

Εάν θέλεις να κάνεις τα emails σου πιο στοχευμένα και προσωποποιημένα, θα πρέπει να βάλεις τον συνδρομητή σου στο επίκεντρο, παρέχοντάς του μια πολύ εξατομικευμένη εμπειρία. Για παράδειγμα, ο καλύτερος τρόπος να κάνεις τα emails σου πιο προσωπικά, είναι να χρησιμοποιείς το μικρό όνομα του συνδρομητή σου στον τίτλο ή στο σώμα του email.

5. Φτιάξε CTA που ξεχωρίζουν

Ας ξεκινήσουμε με μια απλή παραδοχή: οι άνθρωποι αποσπώνται εύκολα. Ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι αυτό είναι ασήμαντο, η τέχνη της συγκέντρωσης είναι κάτι που δεν κατέχουν όλοι. Κάποιοι θα αφιερώσουν χρόνο να διαβάσουν και να αλληλεπιδράσουν με το email σου, όμως κάποιοι άλλοι θα αποσπαστούν και θα το κλείσουν πριν καν κλικάρουν στο CTA (call-to-action) σου. Οπότε, εσύ τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;

Για να διασφαλίσεις ότι τα CTAs σου θα έχουν επιτυχία, πρέπει να τα τοποθετείς με τρόπο που να τραβούν το μάτι. Αν θες να δημιουργήσεις τα καλύτερα CTAs, που θα κάνουν ακόμα και τους πιο αφηρημένους συνδρομητές σου να κλικάρουν, έχε αυτά υπόψη σου:

  • Προσδιόρισε τον στόχο των CTAs σου
  • Χρησιμοποίησε τα σωστά χρώματα που θα κάνουν τα CTAs να ξεχωρίζουν
  • Χρησιμοποίησε δυνατά κείμενα για να αυξήσεις την αποτελεσματικότητά τους
  • Άφησε αρκετό κενό χώρο για να τα τονίσεις
  • Συνδύασέ τα με ευχάριστα γραφικά

6. Βάλε καταπληκτικούς τίτλους

Οι τίτλοι των email σου είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι συνδρομητές σου όταν τσεκάρουν τα εισερχόμενα τους. Ως χρήστης email και εσύ ο ίδιος, μπορεί να έχεις δει τίτλους που είναι κάπως έτσι: December newsletter. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτόν τον τίτλο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι του λείπει φαντασία και η δημιουργικότητα.

Η δημιουργία καταπληκτικών τίτλων στα emails είναι το χρυσό σου εισιτήριο για να τα ανοίξουν περισσότεροι παραλήπτες και να κερδίσεις πιο πολλά clicks. Εάν πραγματικά θέλεις να αυξήσεις το engagement, θα πρέπει να φτιάξεις έναν πιο δυνατό τίτλο -κάτι παραπάνω από δυο λέξεις που μοιάζουν βαρετές.

Βρες έναν τίτλο που… βγάζει μάτι. Αυτό θα ιντριγκάρει τους συνδρομητές σου να ανοίξουν το email έστω και από περιέργεια. Αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τίτλους email από το inbox μου:

  • “Santa Claws is coming to town!” – Happy Socks
  • “Trust no one. Guard your shopping bag.” – Diesel
  • “Been baddie this year? Good.” – Morphe Brushes
  • “Honey, We Shrunk The Bags” – Michael kors
  • “Baby it’s gold outside” – Mejuri

7. Κάνε A/B tests

Όταν κάνεις ένα A/B test, παίρνεις το αρχικό design, γνωστό και ως control, και δημιουργείς διαφορετικές εναλλακτικές του, ώστε να ανακαλύψεις ποια αποδίδει καλύτερα. Ένα επιτυχημένο A/B test, θα σου επιτρέψει να κάνεις συγκεκριμένες αλλαγές στις καμπάνιες σου ώστε να βελτιώσεις την εμπειρία του χρήστη και να αυξήσεις το engagement.

Από μικρές αλλαγές, όπως το να τροποποιήσεις τον τίτλο στο θέμα του email, μέχρι πιο περίπλοκες όπως το να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά γραφικά και κείμενα, τα “πειράματα” στις email καμπάνιες σου θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις το open και click-through rate αλλά και να διαπιστώσεις τι κάνει τους συνδρομητές σου να αλληλεπιδράσουν.

Για να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις το A/B Testing, θα πρέπει να δημιουργήσεις μια παραλλαγή του αρχικού σου email και στη συνέχεια να το στείλεις σε δύο διαφορετικές ομάδες συνδρομητών. Στη συνέχεια, θα πρέπει να παρακολουθήσεις πώς οι συνδρομητές σου αλληλεπιδρούν με την καθεμιά από τις δύο παραλλαγές και ποια έχει ανοιχτεί και κλικαριστεί περισσότερο. Αφού συλλέξεις τα στοιχεία σου, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να βελτιώσεις και να δημιουργήσεις τελικά την απόλυτη email καμπάνια που θα εκτοξεύσει τα leads και το engagement.

Τέλος…

Το να έχεις engaged συνδρομητές, θα σου ανοίξει τον δρόμο για την κορυφή. Για να τους αποκτήσεις, πρέπει να λάβεις υπόψη σου την ανάγκη των συνδρομητών σου για περιεχόμενο που προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες για τον χρήστη και απαντήσεις σε προβλήματα και φλέγοντα θέματα.

Χρησιμοποιώντας την κοινωνική απόδειξη, χωρίζοντας τη λίστα σου, εξατομικεύοντας τα emails σου, κάνοντας πειραματισμούς με αυτά, δημιουργώντας τέλειους τίτλους και ακαταμάχητα CTAs, μπορείς να δημιουργήσεις μια καμπάνια που θα ξεχωρίσει. Έτσι, θα απολαύσεις τα πλεονεκτήματα των engaged συνδρομητών που δεν θα χάνουν ευκαιρία να συνομιλήσουν και να αλληλεπιδράσουν με την επιχείρησή σου.

 

Πηγή : www.papaki.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

GET IN TOUCH
Ακολούθησε μας στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Φροντίζουμε η επιχείρηση σου να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά με εξελιγμένες λύσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας, ανακατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος- eshop, google ads και social media marketing.

Αριθμός ΓΕΜΗ 129797901000

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ
GET IN TOUCH
Call Now Button